Koledování doprovází také živé betlémy, koncerty a soutěže

Dobročinná Tříkrálová sbírka na pomoc nemocným a potřebným odstartovala i v Hradci Králové. Kašparové, Melicharové a Baltazarové koledují s požehnáním od biskupa Vokála a soutěží o nejkrásnější kostým. Koledování doprovází i spousta dalších akcí. Nenechte si ujít živý betlém v Náchodě a v Humpolci, průvod s koňmi v Poličce a koncerty. Koledníci se mohou zapojit do Tříkrálové fotosoutěže Charity ČR nebo havlíčkobrodské Charity. Děkujeme štědrým dárcům a dobrovolníkům, že nám pomáháte pomáhat!

Po Novém roce opět vyjdou do ulic tři králové

Začátkem ledna tradičně vyrazí do ulic tříkráloví koledníci s novoročním přáním a také s prosbou o příspěvek na pomoc nemocným a potřebným. V Hradci Králové jim na cestu požehná biskup Jan Vokál v pátek 5. ledna v 8 hod. v katedrále Sv. Ducha. Začněte s námi nový rok dobrým skutkem! Jak už tříkrálové dary pomáhají se dozvíte v našich příbězích nebo zde. Nenechte si ujít také doprovodné akce koledování - jízdu Tří králů na koních, živé betlémy, koncerty a soutěže.

V lednu startuje Tříkrálová sbírka. Do ulic vyrážejí tisíce koledníků

Tříkrálové foto Martina Chvojková, Choteč.

Hned první lednový den vyrážejí do ulic koledníci Tříkrálové sbírky. Lidem popřejí šťastný nový rok, zazpívají koledu, věnují drobný dárek a poprosí o příspěvek do zapečetěné pokladničky s logem Charity Česká republika. V roce 2017 se vydalo koledovat více než šedesát tisíc dobrovolníků a od dárců získali na pomoc lidem v nouzi přes sto milionů korun. V roce 2018 se sbírka koná již poosmnácté. Její výtěžek je tradičně určen na pomoc seniorům, lidem bez domova, matkám s dětmi v tísni nebo rodinám v tíživé situaci

Jak pomáhají tříkrálové peníze na Poličsku

Prožít poslední chvíle života doma s těmi nejbližšími, umožňuje nevyléčitelně nemocným a jejich rodinám Domácí hospic sv. Michaela v Poličce. Pomohla i Tříkrálová sbírka. Poličská Charita mohla z darovaných peněz uhradit potřebnou péči lékaře a psychoterapeuta, zdravotní materiál a dopravu k pacientům. Jedním z nich byl také pan Petr, který zápasil s rakovinou. Přečtěte si, jak na společné okamžiky vzpomíná jeho mladší bratr Oldřich.

Jeden dobrý skutek razí cestu druhému

"Snad nikde jinde jsem nepocítila skutečné naplnění těchto slov Vincenta z Pauly, jako při práci v dobrovolnickém centru. Vždyť za poslední rok projevilo tolik mladých lidí opravdovou touhu pomáhat a přiblížit se lidskému trápení či stáří přímo v nemocnici v Kutné Hoře a Čáslavi! Až mi dělalo starosti, jestli to zvládneme. O to větší radost jsem měla, že můžeme využít peníze z Tříkrálové sbírky na posílení kapacity našeho centra," říká Marie Macková, koordinátorka dobrovolníků z Oblastní charity Kutná Hora. Děkujeme!

Cenu Charity ČR letos obdrželo devět nominovaných

Zleva: Petr Malimánek z T-Mobile, Mons. Pavel Posád, ředitel Lukáš Curylo a devět čerstvých nositelů Ceny Charity ČR. Foto: Lubomír Kotek

Sedm žen a dva muži obdrželi 31. října letošní Cenu Charity ČR. Toto ocenění je poděkováním a veřejným uznáním za nelehkou a obětavou práci vynikajících pracovníků, dobrovolníků a podporovatelů Charity ČR. Slavnostní předávání proběhlo v rámci 26. benefičního koncertu Arcidiecézní charity Praha, který byl věnován památce kardinála Miloslava Vlka a uskutečnil se v pražském Obecním domě.

Poličská Občanská poradna může řešit oddlužení fyzických osob

Občanská poradna Oblastní charity Polička pomáhá dlužníkům sepisovat návrhy na povolení oddlužení již několik let. I podle novely insolvenčního zákona, účinné od 1. 7. 2017, podmínky pro sepisování a podávání návrhů za dlužníky splňujeme. Tyto služby, včetně dluhového poradenství, poskytuje bezplatně.

Změny, které přinesla novela cizineckého zákona

Ilustrační snímek Jindřicha Štreita z cyklu Jsme z jedné planety

V červenci 2017 prezident Miloš Zeman podepsal novelu zákona o pobytu cizinců, proti které se ohradily nejen organizace pracující s migranty v České republice, ale také Hospodářská komora, Svaz průmyslu a dopravy a někteří senátoři a poslanci. Přesto, že Senát novelu vetoval, poslanci novelu na konci června přehlasovali.

Indické děti si skvěle poradily v pěvecké soutěži

V rámci letošních prázdninových táborů pro děti z projektu Adopce na dálku® se uskutečnilo několik různých soutěží. Díky těmto a dalším podobným aktivitám mají chudé indické děti možnost projevit svůj talent a dovednosti. To jim dodává odvahu a zdravé sebevědomí.

Indická přísloví pro radost i inspiraci

Indické přísloví

Chcete si občas přečíst něco jen tak pro radost? Máte rádi inspirativní myšlenky? Pokud ano, můžete se těšit na každou první středu v měsíci. Začátkem každého měsíce totiž zveřejníme na našem webu v indickém koutku a na facebooku jedno nové indické přísloví.

Farní Charita Dolní Újezd

Dolní Újezd 613