Nové auto z Tříkrálové sbírky
22. června 2019 Články

Nové auto z Tříkrálové sbírky

Od května letošního roku sestřičky jezdí za svými pacienty v novém voze Renault Clio, které bylo financováno z Tříkrálové sbírky 2019 a částečně i 2018.

     Již před samotným uskutečněním Tříkrálové sbírky 2019 jsme Vás informovali, že hlavním záměrem bude nákup nového automobilu pro ošetřovatelskou službu – pro sestřičky, které vykonávají ve spádových obcích domácí zdravotní péči na základě ordinace praktického lékaře nebo lékaře při propuštění z nemocnice.

     Jsme rádi, když naše služební vozidla slouží tak jak mají a můžeme být tak včas u našich uživatelů a pacientů. Ale nastávají časté situace, kdy se musí řešit i opravy a podobně, proto jsme s vděčností uvítali do našeho vozového parku nový vůz Renault Clio.

DSCN0767

      Velice Vám děkujeme za finanční podporu, sami bychom jeho koupi nebyli schopni ufinancovat vzhledem v současné finanční situaci v domácí zdravotní péči.

      Mohli jste zaznamenat, že zdravotní sestry poskytující domácí zdravotní péči na sebe začátkem dubna upozornily tím, že si připnuly červenou mašli jako symbol svých požadavků – svázanost se svými pacienty, ale i zároveň symbol svázaných rukou, které při tom mají. Sestřičky provádějí lékařem předepsané výkony, ale až o rok později zjistí, kolik z nich dostanou nebo nedostanou proplaceno od zdravotních pojišťoven.

      Proto jsme vděční za každý finanční příspěvek a ještě jednou chceme poděkovat všem, kteří mají podíl na tom, aby se vůbec mohla Tříkrálová sbírka uskutečnit – vedoucím skupinek, rodičům i dětem, duchovním správcům našich farností, starostům obcí.

     Veškeré pomoci si velice vážíme, proto jsme cítili potřebu nějak více poděkovat dětem, které koledují za každého počasí. Díky finanční podpoře okolních obcí se nám podařilo s kinem Litomyšl domluvit v únoru promítání animovaného filmu Yeti: Ledové dobrodružství. Z reakcí dětí jsme poznali, že se jim tato odměna líbila a organizace této akce měla smysl.

     Přejeme všem krásné prožití letních dnů plných sluníčka a odpočinku a děkujeme za Vaši přízeň.

                                                                                             

Farní charita Dolní Újezd